Προϊόντα
Υπηρεσίες
Σχετικά με εμάς
Suggest
Τα αγαπημένα είναι άδεια.
Menu
 

Αναλαμβάνουμε ευθύνη

για επισκόπηση

Η δέσμευσή μας

Το 2020, υιοθετήσαμε το Πλαίσιο Βιωσιμότητας 2025 (Sustainability Framework 2025) με στόχο να επεκτείνουμε την υφιστάμενη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα, από την «100% αντιστάθμιση άνθρακα» στην κατεύθυνση «πέρα από τον άνθρακα».

Συνεπώς, το Πλαίσιο Βιωσιμότητας δίνει έμφαση και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες και έργα βιωσιμότητας που προωθούνται από τους εργαζόμενους και υποστηρίζουν κοινωνικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς στόχους.

Το Πλαίσιο Βιωσιμότητάς μας

Το Πλαίσιο Βιωσιμότητας 2025 είναι εμπνευσμένο από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), οι οποίοι αναπτύχθηκαν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Από αυτούς τους στόχους του ΟΗΕ, επιλέξαμε να δώσουμε προτεραιότητα σε δέκα στόχους, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να καθοδηγήσουμε τις εσωτερικές προσπάθειες της εταιρείας μας για βιωσιμότητα και να συμβάλουμε με τη σειρά μας στους ευρύτερους στόχους του ΟΗΕ.

Οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης στους οποίους δώσαμε προτεραιότητα

Πέρα από τον άνθρακα

Αναγνωρίζουμε ότι η βιωσιμότητα είναι ένα ολιστικό εγχείρημα και ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε όσον αφορά την πραγματική ανάληψη ευθύνης. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε «πέρα από τον άνθρακα» και να εστιάσουμε σε ένα ευρύ και βιώσιμο φάσμα για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. 

Μετά την επιλογή των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργήσαμε ομάδες εργασίας εργαζομένων από όλο τον κόσμο. Οι πρωταρχικοί στόχοι που συμβάλλουν άμεσα στο Πλαίσιο Βιωσιμότητας είναι οι εξής: «Προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ενσωμάτωσης», «Προώθηση της βιωσιμότητας στις αλυσίδες εφοδιασμού μας» και «Ενίσχυση της αποδοχής έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». Οι ομάδες εργασίας μας εργάζονται ήδη για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Μια άλλη πρωτοβουλία είναι η σειρά διαλέξεών μας με θέμα τη βιωσιμότητα. Αυτή η σειρά εσωτερικών εκδηλώσεων δημιουργήθηκε για να δώσει στους εργαζομένους μας τη δυνατότητα να ακούσουν και να μιλήσουν με κορυφαίους επιστήμονες, ακτιβιστές ή υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για θέματα που αφορούν διάφορες πτυχές της βιωσιμότητας. Ο πρώτος μας ομιλητής ήταν ο καθηγητής Rex, επικεφαλής της αποστολής MOSAIC στην Αρκτική, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τα πρώτα αποτελέσματα της αποστολής και την επείγουσα έκκλησή του για άμεση δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή.   

Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε και να εξελίσσουμε την προσέγγισή μας για τη βιωσιμότητα τα επόμενα χρόνια. Ο δρόμος που διανύουμε δεν έχει τέλος, αλλά είναι ένας τρόπος σκέψης και δράσης που θα εξελίσσεται συνεχώς και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της επιχείρησής μας.

Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον σας να δουλέψουμε μαζί για την αλλαγή. Εάν έχετε ερωτήσεις, σχόλια ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτών των στόχων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποτελούμε κομμάτι του ομίλου BayWa

.. και της δέσμευσής του για βιωσιμότητα

Ο Όμιλος BayWa εφάρμοσε το 2019 μια στρατηγική για το κλίμα στο σύνολο του ομίλου, η οποία περιγράφει φιλόδοξες δεσμεύσεις και στόχους.

Η στρατηγική της BayWa για το κλίμα καθοδηγείται από τη Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σημαντικό θεμέλιο για το έργο μας αποτελεί η ειδική έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPPC) «Παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5°C», στην οποία ζητείται άμεση δράση για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, τη δέσμευση για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα οδηγήσει το μέλλον της Γης μας προς μια καλύτερη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για την επίτευξη σαφών και απτών στόχων βιωσιμότητας, ο Όμιλος BayWa εντάχθηκε στο RE100. Το RE100 είναι μια ομάδα εταιρειών που έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι θα χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τις επόμενες δεκαετίες.

Στο δεύτερο έτος συμμετοχής της, η BayWa AG έλαβε βαθμολογία Β από τον οργανισμό CDP (Carbon Disclosure Project) και βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό και τον μέσο όρο του κλάδου.

Το 2020, η BayWa ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και το Bloomberg ως ένας από τους «50 ηγέτες της βιωσιμότητας και του κλίματος». Η ταινία που δημοσιεύτηκε για τον σκοπό αυτόν δείχνει πώς η BayWa, ως παραδοσιακός όμιλος, προωθεί τους τομείς της γεωργίας, της ενέργειας και των οικοδομικών υλικών μέσω βιώσιμων καινοτομιών. 

Τα επιτεύγματά μας όσον αφορά τους στόχους της στρατηγικής για το κλίμα

Με τα επιχειρηματικά μας μοντέλα και την τεχνογνωσία μας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην BayWa r.e., επιδιώκουμε τη βιωσιμότητα και συμβάλλουμε στους εταιρικούς στόχους της BayWa AG που αφορούν όλο τον όμιλο.

Η μείωση των αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, εντοπίζονται σε τακτική βάση οι δυνατότητες μείωσης των εκπομπών και υλοποιούνται συνεχώς έργα μείωσης. Η BayWa r.e. προμηθεύεται 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από το 2020 και η ενεργειακή απόδοση είναι ενσωματωμένη στο Πλαίσιο Βιωσιμότητας 2025.

Η στρατηγική της BayWa για το κλίμα

Το αποτύπωμά μας

Ως μέρος του ομίλου BayWa, δημοσιοποιούμε τα δεδομένα μας σχετικά με τη βιωσιμότητα, όπως την κατανάλωση ενέργειας και άλλες εκπομπές CO2, μέσω της ετήσιας έκθεσης βιωσιμότητας της BayWa AG από το 2015. Η έκθεση βιωσιμότητας της BayWa καταρτίζεται σύμφωνα με τα πρότυπα της διεθνώς αναγνωρισμένης πρωτοβουλίας υποβολής εκθέσεων απολογισμού σε παγκόσμιο επίπεδο (Global Reporting Initiative) και υπόκειται σε εξωτερικό ανεξάρτητο έλεγχο.

 • Έκθεση

  Μέχρι σήμερα, η έκθεσή μας συμπεριλαμβάνει όλες τις άμεσες εκπομπές από τις τοποθεσίες μας, τις εγκαταστάσεις μας και τους στόλους οχημάτων μας (πεδίο εφαρμογής 1) και τις έμμεσες εκπομπές, όπως η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, θέρμανσης και ψύξης (πεδίο εφαρμογής 2), καθώς και τις εκπομπές από τα ταξίδια μας (πεδίο εφαρμογής 3.6). Επί του παρόντος, επεκτείνουμε το πεδίο κάλυψης της έκθεσής μας για να συμπεριλάβουμε περισσότερες κατηγορίες του πεδίου εφαρμογής 3.

 • Μείωση

  Με βάση τα δεδομένα που συλλέγονται, εντοπίζουμε τομείς στους οποίους μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακά μας και να καθορίσουμε συγκεκριμένα μέτρα για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και, κατά συνέπεια, τη μείωση των εκπομπών. Τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή περιλαμβάνουν τη χρήση LED στα γραφεία και τις αποθήκες μας, τη μετάβαση στην παροχή 100% πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας το 2020 και τη συνεχή μετάβαση σε στόλο ηλεκτρικών οχημάτων.

Περιεχόμενα

  Επικοινωνία

  Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειές μας για τη βιωσιμότητα, επικοινωνήστε μαζί μας στο sustainability(at)baywa-re.com

  k
  Σύγκριση άρθρων (0)
  Δεν έχουν επιλεγεί ακόμα άρθρα για σύγκριση